Valpreventie

Afspraak maken

Behandeling van Valpreventie

Begrijpen wat valpreventie is

Valpreventie draait om het treffen van maatregelen om vallen en daarmee gepaard gaande verwondingen te voorkomen, voornamelijk bij ouderen. Het betreft een combinatie van fysieke oefeningen, veiligheidsadviezen voor in huis, en medische beoordelingen om risico’s te beperken en zelfstandigheid te bevorderen. Klaar om te beginnen met valpreventie? Plan hier een afspraak.

Voor wie is valpreventie?

Valpreventie is vooral belangrijk voor ouderen en mensen met mobiliteitsproblemen of een verhoogd valrisico door bepaalde medische aandoeningen. Door aan valpreventie te doen, kunnen deze groepen langer veilig en zelfstandig leven. Als u deel uitmaakt van deze groep, plan dan nu een afspraak in.

De effectiviteit van valpreventie

Valpreventie werkt goed omdat het niet alleen gericht is op fysieke training, maar ook op het aanpakken van omgevingsrisico’s en het verhogen van het bewustzijn over valrisico’s. Het helpt om zelfvertrouwen te ontwikkelen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Klaar om uw zelfvertrouwen en kwaliteit van leven te verbeteren? Maak hier uw afspraak.

De voordelen van investeren in valpreventie

Valpreventie vermindert het risico op vallen en ernstig letsel, verbetert het vertrouwen en de zelfstandigheid, en bevordert de algemene gezondheid en het welzijn. Bovendien kan het helpen om de gezondheidszorgkosten gerelateerd aan vallen te verlagen. Wilt u investeren in uw gezondheid en welzijn? Plan dan vandaag nog uw afspraak.

Veelgestelde vragen over valpreventie

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over valpreventie. Deze vragen kunnen u helpen om een beter begrip van valpreventie en de bijbehorende voordelen te krijgen.

Wat zijn de voornaamste risicofactoren voor vallen?

Factoren zoals ouderdom, gebruik van bepaalde medicijnen, chronische aandoeningen en onveilige woonomgeving kunnen bijdragen aan het risico op vallen.

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan valpreventie?

Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de balans, kracht en algemene mobiliteit. Ook kan het helpen bij het beheren van medische aandoeningen die het risico op vallen kunnen vergroten.

Wat kan ik doen om mijn huis veiliger te maken?

Eenvoudige veranderingen zoals het weghalen van losliggende kabels, het plaatsen van anti-slip matten en goede verlichting kunnen de veiligheid in huis aanzienlijk verhogen.

Is valpreventie alleen voor ouderen?

Hoewel ouderen een verhoogd risico op vallen hebben, kan iedereen baat hebben bij valpreventie. Mensen met evenwichtsproblemen, mobiliteitsproblemen of chronische ziektes kunnen ook profiteren van valpreventie.

Wat moet ik doen als ik regelmatig val?

Als u regelmatig valt, is het belangrijk om medische hulp te zoeken. Een arts of fysiotherapeut kan helpen om de oorzaken van uw vallen te achterhalen en een passend preventieplan op te stellen.

Valpreventie

Waarom wij goed zijn in het behandelen van Valpreventie

  1. Deskundige zorg

    Wij bieden deskundige zorg door een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten die up-to-date blijven met de laatste behandelingsmethoden.

  2. Individuele aanpak

    Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak, waarbij we samen met u een behandelplan ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en doelen.

  3. Innovatieve technologie

    Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en behandelingstechnieken om u de best mogelijke zorg te bieden.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

crossmenu