Heupklachten

Afspraak maken

Heupklachten

Heb je last van heupklachten? Of het nu gaat om een voortdurende doffe pijn of plotselinge en scherpe pijnscheuten, pijn in de heup kan je dagelijkse activiteiten behoorlijk belemmeren. Het is belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen om de juiste behandeling te kunnen starten.

Oorzaken van heupklachten

Heupklachten kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Slijtage (artrose), overbelasting, reuma of een valpartij zijn een paar voorbeelden. Bij jongeren kan de groei ook heupklachten veroorzaken. Daarnaast kunnen specifieke heupafwijkingen ook klachten veroorzaken.

Behandeling van heupklachten

Bij Fysiotherapie Nieuwenhuis richten we ons niet alleen op de symptomen, maar ook op de onderliggende oorzaak van je klachten. Wij stellen een persoonlijk behandelplan op dat kan bestaan uit oefentherapie, manuele therapie of een combinatie hiervan. Ons doel is om de pijn te verminderen, de heupfunctie te verbeteren en jouw bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Klaar om de pijn te verminderen en weer vrijuit te bewegen? Maak dan hier een afspraak.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Ervaar je al enige tijd pijn of ongemak in je heup? Heb je moeite met lopen of merk je dat je heup stijf is als je opstaat? Dit zijn momenten om naar de fysiotherapeut te gaan. Wacht niet te lang met het zoeken naar hulp.

Wanneer naar de dokter?

Hevige pijn, onvermogen om te lopen of op de heup te steunen, een heup die er vervormd uitziet of niet meer kan bewegen, zijn allemaal tekenen dat je onmiddellijk medische hulp nodig hebt.

Wat gebeurt er als ik te lang rond blijf lopen met heupklachten?

Het negeren van heupklachten kan leiden tot ernstigere problemen, zoals langdurige pijn en verminderde mobiliteit. Je heup kan blijvend beschadigd raken en in sommige gevallen kan zelfs een operatie nodig zijn.

Wil je dit voorkomen? Plan dan nu een afspraak in.

Veelgestelde vragen over heupklachten

de heup verbeteren en de kwaliteit van je dagelijks leven verbeteren.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van heupklachten?

Slijtage, overbelasting, reuma, valpartijen en groeipijnen bij jongeren zijn veelvoorkomende oorzaken.

Kan fysiotherapie helpen bij heupklachten?

Ja, fysiotherapie kan pijn verminderen, de mobiliteit van de heup verbeteren en de kwaliteit van je dagelijks leven verbeteren.

Wanneer moet ik naar de fysiotherapeut voor mijn heupklachten?

Als je aanhoudende pijn, ongemak of stijfheid in je heup ervaart, is het tijd om een fysiotherapeut te raadplegen.

Wat kan er gebeuren als ik te lang blijf rondlopen met heupklachten?

Langdurige pijn, verminderde mobiliteit, blijvende schade aan de heup en in sommige gevallen een noodzakelijke operatie kunnen het gevolg zijn van het negeren van heupklachten.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten van fysiotherapie bij heupklachten?

Dit varieert per individu en de ernst van de klachten. Sommige patiënten merken verbetering na enkele sessies, terwijl anderen langer kunnen duren.

Heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gelijk een afspraak maken? Klik dan hier.

Heupklachten

Waarom wij goed zijn in het behandelen van Heupklachten

  1. Deskundige zorg

    Wij bieden deskundige zorg door een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten die up-to-date blijven met de laatste behandelingsmethoden.

  2. Individuele aanpak

    Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak, waarbij we samen met u een behandelplan ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en doelen.

  3. Innovatieve technologie

    Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en behandelingstechnieken om u de best mogelijke zorg te bieden.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

crossmenu