Rugklachten

Afspraak maken

Rugklachten

Heb je last van rugpijn? Je bent niet alleen. Rugklachten komen vaak voor en beïnvloeden vele aspecten van het dagelijks leven. Bij Fysiotherapie Nieuwenhuis kunnen we je helpen om de oorzaak van de pijn te identificeren en een persoonlijk behandelplan te maken om de klachten te verminderen. Maak vandaag nog een afspraak.

Oorzaken van Rugklachten

Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verkeerde houdingen, overbelasting, blessures of medische aandoeningen zoals hernia of artrose. Het identificeren van de exacte oorzaak is essentieel om de meest effectieve behandeling te bepalen.

Behandeling van Rugklachten

Bij Fysiotherapie Nieuwenhuis beginnen we altijd met een uitgebreide evaluatie om de exacte oorzaak van je klachten te bepalen. Daarna stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat oefentherapie, manuele therapie, of andere behandelingen kan omvatten, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften. Plan een afspraak en start je herstelproces vandaag nog.

Wanneer naar de Fysiotherapeut?

Heb je een zeurende rugpijn die niet weggaat? Of heb je moeite met bewegen door de pijn? Dan is het tijd om een fysiotherapeut te raadplegen. Wacht niet tot de pijn ondraaglijk wordt; hoe eerder je behandeling krijgt, hoe beter je herstel zal zijn.

Wat gebeurt er als ik te lang blijf rondlopen met Rugklachten?

Het negeren van rugklachten kan leiden tot chronische pijn en verdere schade aan de rug. Het kan je mobiliteit beperken en je vermogen om dagelijkse taken uit te voeren beïnvloeden. Het kan zelfs leiden tot langdurige invaliditeit.

Wat zijn veelvoorkomende symptomen van rugklachten?

Symptomen kunnen variëren, maar omvatten vaak pijn of ongemak in de rug, stijfheid, spierspasmen, verminderde bewegingsvrijheid en problemen met staan of lopen.

Hoe kan ik rugklachten voorkomen?

Regelmatige beweging, een goede houding, het vermijden van zwaar tillen en een gezond gewicht behouden kunnen allemaal helpen om rugklachten te voorkomen.

Wanneer moet ik naar de fysiotherapeut voor mijn rugklachten?

Als je aanhoudende rugpijn hebt, beperkte beweging, of pijn die uitstraalt naar je benen, is het raadzaam om een fysiotherapeut te raadplegen.

Wanneer moet ik naar de dokter voor mijn rugklachten?

Als je ernstige pijn hebt, verlies van gevoel of kracht in je benen, of als de pijn na een val of letsel ontstaat, moet je medische hulp zoeken.

Hoe lang duurt het om te herstellen van rugklachten?

Het herstelproces varieert per persoon en is afhankelijk van de ernst van de klachten. Je fysiotherapeut kan je een geschatte tijdlijn geven op basis van je specifieke situatie.

Heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gelijk een afspraak maken? Klik dan hier.

Rugklachten

Waarom wij goed zijn in het behandelen van Rugklachten

  1. Deskundige zorg

    Wij bieden deskundige zorg door een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten die up-to-date blijven met de laatste behandelingsmethoden.

  2. Individuele aanpak

    Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak, waarbij we samen met u een behandelplan ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en doelen.

  3. Innovatieve technologie

    Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en behandelingstechnieken om u de best mogelijke zorg te bieden.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

crossmenu