Schouderklachten

Afspraak maken

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen u enorm beperken in uw dagelijks leven. De schouder is een complex gewricht, dat essentieel is voor veel bewegingen die we elke dag maken. Of het nu gaat om het opheffen van een kind, het dragen van boodschappen, sporten, of zelfs gewoon het aankleden – zonder goed functionerende schouders kunnen deze taken onmogelijk of pijnlijk worden.

Wat zijn schouderklachten?

Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen komen door een acute blessure, zoals een val of een plotselinge impact. Ze kunnen ook komen door overbelasting, door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde beweging. Bovendien kunnen aandoeningen zoals artrose, reuma en bepaalde vormen van kanker schouderklachten veroorzaken. Hoe de pijn ook begon, één ding is zeker: je wilt er zo snel mogelijk vanaf.

Behandeling van schouderklachten bij Fysiotherapie Nieuwenhuis

Bij Fysiotherapie Nieuwenhuis nemen we uw schouderklachten serieus. Onze aanpak is tweeledig: we behandelen de huidige pijn en we werken samen met u aan het versterken en herstellen van uw schouder om verdere blessures te voorkomen. We maken gebruik van een combinatie van fysiotherapie, oefentherapie en lifestyle advies om u de best mogelijke zorg te bieden. We willen dat u zich niet alleen beter voelt, maar ook begrijpt wat er aan de hand is met uw schouder, zodat u een actieve rol kunt spelen in uw herstelproces. Bent u klaar om uw schouderklachten aan te pakken? Plan dan hier je afspraak.

Wat gebeurt er als ik te lang blijf rondlopen met schouderklachten?

Schouderklachten die te lang onbehandeld blijven, kunnen leiden tot chronische pijn, beperkte beweging en verminderde kwaliteit van leven. Bovendien kan het leiden tot compensatiegedrag, wat kan resulteren in blessures aan andere delen van uw lichaam.

Veelgestelde vragen over schouderklachten

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten?

Overbelasting, letsel, artrose en reumatische aandoeningen zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten.

Wat kan ik thuis doen om mijn schouderklachten te verlichten?

Rust, ijs, compressie en elevatie (RICE) kunnen helpen om acute schouderpijn te verlichten. Licht strekken en versterken van oefeningen kunnen ook nuttig zijn, maar het is het beste om deze onder begeleiding van een fysiotherapeut uit te voeren.

Wanneer moet ik naar de fysiotherapeut voor mijn schouderklachten?

Als je aanhoudende pijn, zwelling of beperkte beweging in je schouder hebt, is het een goed idee om naar de fysiotherapeut te gaan. Ook als je merkt dat je je schouder op een andere manier gebruikt om pijn te vermijden, is dat een teken dat je professionele hulp nodig hebt.

Wanneer moet ik naar de dokter voor mijn schouderklachten?

Als je intense pijn hebt, je arm of schouder niet kunt bewegen, je schouder er vervormd uitziet, of als je symptomen hebt zoals koorts, onverklaarbaar gewichtsverlies of ernstige zwelling, moet je onmiddellijk een arts raadplegen.

Kan fysiotherapie helpen bij alle soorten schouderklachten?

Hoewel fysiotherapie niet elke schouderaandoening kan genezen, kan het helpen om pijn en ontsteking te beheersen, de bewegingsvrijheid te vergroten, en de schouderfunctie te verbeteren. In sommige gevallen kan het zelfs een operatie voorkomen.

Heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Gelijk een afspraak maken? Klik dan hier.

Schouderklachten

Waarom wij goed zijn in het behandelen van Schouderklachten

  1. Deskundige zorg

    Wij bieden deskundige zorg door een team van ervaren en gespecialiseerde fysiotherapeuten die up-to-date blijven met de laatste behandelingsmethoden.

  2. Individuele aanpak

    Wij geloven in een gepersonaliseerde aanpak, waarbij we samen met u een behandelplan ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en doelen.

  3. Innovatieve technologie

    Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën en behandelingstechnieken om u de best mogelijke zorg te bieden.

Afspraak maken

Review

Wat patiënten over ons zeggen

crossmenu