Brigitte van Rooij

Waarom heb ik voor Fysiotherapie gekozen.

Na het behalen van mijn MEAO diploma ben ik het bedrijfsleven ingegaan. Ik heb me echter in een groot bedrijf nooit thuis gevoeld. Via via vernam ik destijds dat ze in deze praktijk wel wat hulp konden gebruiken. Een en ander was snel beslist en zodoende ben ik hier alweer ruim tien jaar aan de slag. Als ik de klok terug zou kunnen draaien had ik direct voor een zorggerelateerd beroep gekozen.

Wat vind ik leuk aan het vak

Het cliëntencontact geeft me veel voldoening. Bij de aanmelding luister ik graag naar hun verhaal en probeer zo in te schatten bij welke therapeut hij of zij het beste op zijn of haar plek is. Ook denk ik graag met ze mee en probeer voor vele uiteenlopende zaken een passende oplossing te vinden. Als de dag goed is ingepland en de patiënten en collega’s zijn tevreden dan ben ik dat ook. Daarnaast zorg ik ook voor de afhandeling van alle vragen en correspondentie, de declaraties, het contact met artsen en zorgverzekeraars, de boodschappen en een schone praktijk. Tevens lever ik de boekhouding, voor zover als mogelijk, aan bij de accountant.

Wat vind ik minder leuk aan het vak

Alle wetten en regeltjes, bijvoorbeeld de AVG ( Algemene Verordening Gegevensbescherming ) Begrijpelijk dat die verordening er is maar dat maakt mijn werk soms niet makkelijk. Als ik een patiënt wil helpen loop ik vaak vast omdat ik de gevraagde gegevens niet krijg. Ook de lange wachttijden aan de telefoon bij de zorgverzekeraars en artsen is wel een dingetje!

Wat vind ik naast mijn werk nog meer leuk

Naast mijn 15 urige werkweek houd ik veel tijd over voor andere bezigheden. Heerlijk vind ik het om in de bossen te wandelen met onze hond. Ook kan ik vele uren in de keuken doorbrengen en geniet ik van uit eten gaan. Verder lees ik graag en ben ik bezig met een diamond-painting-schilderij. Als het weer het toelaat trekken we er graag met de fiets op uit.

Brigitte is op de volgende tijden aanwezig in Best:

Brigitte van Rooij
crossmenu