Ingrid van Hoof

Hallo, Ik ben Ingrid van Hoof en ik ben 44 jaar. Ik ben al 20 jaar werkzaam op de praktijk in Helmond. Eerst in ons oude pand op de Mercuriuslaan en later op onze mooie nieuwe locatie in het gezondheidscentrum van de Eeuwsels. Sinds januari van dit jaar ben ik ook 2 dagdelen op onze locatie in Best te vinden. Naast mijn werk heb ik nog een druk gezinsleven. Zo zijn we in het weekend vaak langs de voetbalvelden te vinden om de teams van onze 2 zonen aan te moedigen, maar sta ik ook graag zelf op het veld om een balletje te trappen. Verder vind ik het fijn om te hardlopen en lekker te wandelen met onze trouwe viervoeter.

Waarom heb ik voor Fysiotherapie gekozen ?

Ik vind het erg leuk om met mensen te werken. Daarnaast ben ik zeker geen stilzitter, dus een kantoorbaan zat er niet in. Ik vind het altijd fijn iets te kunnen betekenen. Soms is een luisterend ook al genoeg, maar vaak is er wel wat meer werk aan de winkel. Er is niets mooier dan een patiënt weer goed op weg te kunnen helpen en samen zijn of haar doelen te bereiken.

Wat vind ik leuk aan het vak ?

Het leukste aan ons vak vind ik echt de verschillende soorten mensen die we in onze praktijken ontvangen. Elke persoon is uniek en daar horen ook uiteenlopende doelen bij. Ik werk graag met groepen en loop ook heel graag rond in het verzorgingshuis. De afwisseling tussen het werk in de praktijk en het verzorgingshuis, maakt dat geen dag hetzelfde is en dus is het ook nooit saai! De groei die een patiënt door kan en moet maken om doelen te bereiken is een geweldig proces om te volgen en te mogen begeleiden. Zeker als het goed gaat! Geweldig om te zien hoe iemand trots kan en mag zijn op wat hij of zij bereikt heeft. Natuurlijk gaat het niet altijd zoals we graag zouden willen. Om dan, samen met de patiënt, op zoek te gaan naar oplossingen om toch tot een gewenst resultaat te komen maakt het vak erg uitdagend.

Wat vind ik minder leuk aan het vak ?

Elk vak heeft natuurlijk ook minder leuke kanten. Ik heb niet snel ergens een hekel aan, maar ik vind het administratieve deel toch wel het minst leuk. Het stilzitten op een stoel om dossiers aan te vullen is niet mijn favoriete bezigheid, maar ook dat hoort bij ons vak. Wat vind ik naast mijn werk nog meer leuk. Ik ga graag met mijn gezin op vakantie. Meestal proberen we het rondtrekken te combineren met wat rust op zijn tijd, maar ook korte citytrips staan regelmatig op de agenda. De laatste jaren zijn we vaak in Italië te vinden geweest, maar de wensenlijst is nog lang genoeg om de komende jaren vooruit te kunnen.

Zij is op ma-ochtend en woe-middag in Best en de andere dagdelen op ma t/m do In Helmond

Telnr Best 0499 391317

Telnr Helmond 0492 540924

E-mail. Ingrid@fysiotherapienieuwenhuis.nl

Ingrid van Hoof
crossmenu