Juliette Oostveen

Waarom heb ik voor fysio gekozen

Vanaf een jonge leeftijd wist ik al wel dat ik later graag met mensen wilde werken. Over de jaren heen veranderde wat ik precies wou doen een aantal keer. Zo ben ik in eerste instantie begonnen met de opleiding tandarts-assistente die ik ook heb afgerond. Aan het einde van deze studie kwamen de twijfels naar voren, heel lang dacht ik dat mondzorgkunde iets voor mij zou zijn. Echter kwam ik er snel achter dat het communiceren en patiënten dingen aanleren veel meer bij mij past. 

Het helpen van mensen, het praten, het aanleren van bewegingen en het verhelpen van klachten is wat voor mij het beroep van fysio zo mooi maakt. Daarnaast zijn er tig verschillende kanten die je op kan gaan als fysiotherapeut, waardoor je niet stil zit en continue aan het leren bent en wil leren. 

Wat vind ik leuk aan het vak

Het leukste aan dit vak vind ik uiteindelijk het helpen van mensen waarbij ik samen met de patiënt kijk naar oplossingen. Door samen te kijken naar oplossingen wil ik er ook voor zorgen dat iemand zo veel mogelijk van zijn/haar leven kan genieten. Echter is de realiteit soms ook dat we niet alle klachten kunnen wegnemen, waardoor het leren leven met bepaalde klachten soms ook nodig is. Uiteindelijk vind ik dus het leukste aan mijn vak om mensen hulpmiddelen aan te reiken in een traject om het doel te behalen wat ze voor ogen hebben.  

Wat vind ik minder leuk aan het vak

Het minst leuke aan mijn vak tot nu toe vind ik toch wel het administratieve werk. Direct na de opleiding weet je de basis van wat je moet doen op administratief vlak en weet je vooral niet hoe alles in elkaar zit. Je wordt opgeleid tot fysiotherapeut, waarbij weinig aandacht gevestigd wordt aan het administratieve gedeelte. Daarom is het soms frustrerend om dit te moeten doen, maar met hulp van lieve en kundige collega’s kom je een heel eind en weet je steeds meer hoe het in elkaar zit. 

Wat vind ik naast mijn werk nog meer leuk

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om buiten te zijn, te sporten en met vrienden af te spreken. Ik ben in 2005 begonnen met hockeyen. Dit heb ik tijdens mijn studie nog steeds volgehouden bij de club waar ik in 2005 begonnen ben. Ik doe dit dus met enorm veel plezier en een leuke groep meiden. Naast hockeyen ben ik in het algemeen een fit persoon ga ik wel eens hardlopen en naar de sportschool om zo aan kracht te werken. Het zijn van een fysiotherapeut vergt namelijk redelijk wat spierkracht, waardoor ik het belangrijk vind om dit op peil te houden.

Daarnaast ben ik een sociaal persoon en vind ik het altijd leuk om met vrienden af te spreken. Dit kan uitlopen van een dag shoppen tot samen op vakantie gaan of zelfs een spelletjesavond te organiseren. Ik haal hier ontspanning uit, wat naast werken enorm belangrijk is om jezelf weer op te laden.

Juliette Oostveen
crossmenu